Nieuwsbrief 5 – januari 2020


Ons studieteam hoopt dat alle deelnemende zorgverleners, samenwerkingspartners en zwangere vrouwen een goede start hebben gehad van het nieuwe jaar. In 2020 staat er veel te gebeuren wat betreft de HIP studie. In deze nieuwsbrief brengen wij u hiervan graag op de hoogte.


Looptijd studie

Zoals u in de vorige nieuwsbrief al kon lezen, zal de HIP studie tot 1 april 2020 nieuwe zwangeren includeren. Dit betekent dat u tot en met 31 maart toestemmingsgegevens kunt doorgeven aan ons. We kunnen elke inclusie nog erg goed gebruiken en hopen dan ook dat u met ons de eindsprint wil inzetten om ook in deze laatste paar maanden het inclusieaantal hoog te houden.


Data verzameling

Vanaf 1 augustus 2020 zullen we  van start gaan met het verzamelen van de data van alle vrouwen die deel hebben genomen aan de HIP studie. Van 5% van de vrouwen die deel hebben genomen aan de studie vragen we de klinische gegevens op. Per praktijk zal een lijst worden opgesteld van de zwangeren waarvan wij data willen opvragen. Met de lijst zullen wij een instructie meesturen waarin u kunt lezen hoe u de klinische gegevens veilig aan ons kunt doorgeven. Uiteraard zijn wij bereikbaar en beschikbaar voor hulp bij deze klus!


 


Persoonlijk woord van dank

Van Middelburg tot Akkrum nemen er verloskundigen, gynaecologen, verpleegkundig specialisten, onderzoeksverpleegkundigen en andere zorgverleners deel aan de HIP studie. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe blij wij zijn met uw steun voor onze studie en hoe belangrijk uw bijdrage is. In het najaar van 2019 hebben we ons best gedaan om iedere praktijk telefonisch te benaderen om voor een persoonlijk woord van dank. We hopen dat uw collega’s deze woorden van dank hebben doorgegeven!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn